El projecte d’educació emocional i benestar continua en marxa

Compartir

Tal i com us hem anat informant, el projecte Educació emocional i benestar a Viladecans continua en marxa i aquest curs s’incorporaran sis noves escoles. Als cinc centres que van participar  el curs 2015-16 a la prova pilot (Amat TargaGoar, MediterràniaTeide i l’Institut Viladecans) s’han incorporat aquest curs l’Àngela Roca, El Garrofer, Enxaneta, Pau Casals, Sant Gabriel i Santo Tomás, que faran la formació durant els mesos d’octubre i novembre.

Això suposa que al llarg de dos cursos, més de 110 mestres d’onze centres educatius de la ciutat rebran formació teòric-pràctica per entendre l’univers de les emocions aplicat a l’escola, i disposaran d’assessorament per elaborar i implantar el seu propi projecte d’educació emocional de centre durant tot el curs.

Aquest projecte està organitzar per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Viladecans, i la formació la imparteix el Grup GROP del Professor Rafael Bisquerra.

Programació per els cursos 2016-17 i 2017-18

Els centres que van formar part de la prova pilot el curs passat, un cop rebuda la formació, acabaran de donar forma als respectius projectes emocionals de centre amb un  assessorament i seguiment que es durà a terme en tres sessions puntuals (octubre, gener i abril).

Pel que fa a les escoles que s’incorporen aquest curs, faran la formació teòrica a l’octubre i la pràctica al novembre. L’assessorament per implantar els projectes a l’escola el rebran també en tres sessions, una primera al gener, la segona l’abril i una tercera al juny.

De cara al curs 2017-18, la intenció és incorporar els centres de secundària al projecte, tot i que està previst organitzar durant aquest mateix curs sessions de sensibilització al professorat.

El següent repte seria treballar amb les famílies l’educació emocional per tal de conscienciar i implicar els pares i mares en el correcte desenvolupament de les emocions dels seus fills mitjançant unes pautes molt concretes.

Us mantindrem informats del desenvolupament del projecte!

Recursos

Entrevista amb Rafael Bisquerra (revista municipal de Viladecans, juny 2016)

 

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada