Viladecans lidera La Catifa de Sierpinski a Catalunya

Compartir

El passat dimarts 15 de març es va presentar a l’Escola Sant Gabriel de Viladecans l’aportació de les escoles catalanes al projecte La catifa de Sierpinski. A l’acte van assistir els alumnes dels centres que han participat al projecte i una bona representació de les autoritats. L’objectiu del mateix era mostra el fractal que s’ha fet a Catalunya i que s’unirà al que han fet la resta de comunitats autònomes a una trobada que es durà a terme al mes de maig.

Viladecans, molt implicada amb el projecte

 La Catifa de Sierpinski  és una proposta  d’activitat escolar col·laborativa  d’àmbit internacional que sorgeix de la Universitat d’Almeria. És tracta d’una activitat col·lectiva i solidària entre infants i joves d’arreu del món amb què es pretén construir un fractal geomètric gegant amb adhesius de colors.

​La Catifa es construeix a partir d’aportacions de centres educatius que s’inscriuen per participar en el projecte i que confeccionen una part, que  s’enviarà a l’equip organitzatiu.

A la nostra zona educativa, el Col·legi Sant Gabriel de Viladecans  actua com a centre coordinador de tota Catalunya, on participen un total de 64 centres. De Viladecans hi ha implicats un total de 10 centres educatius:

Col·legi Sant Gabriel (organitzador)

Escola Doctor Trueta

Escola Miquel Martí  i Pol

Escola Àngela Roca

Escola Mediterrània

Escola Montserratina

Escola Pau Casals

Escola Marta Mata

Escola Amat Targa

Institut Josep Mestres i Busquets

Objectius

Aquesta innovadora iniciativa pedagògica vol ajudar els estudiants a interioritzar i potenciar el treball cooperatiu des de l’educació primària, com a forma d’aconseguir valors que els serviran per a tota la vida, com el treball en equip, l’autonomia personal, la creativitat, la presa de decisions o la planificació.

Origen

La Catifa de Sierpinski deu el seu nom a Waclaw Sierpinski, matemàtic polonès (1882-1969) que va descriure un fractal, per primera vegada, el 1916. Un fractal és un objecte matemàtic de gran complexitat les parts del qual tenen la mateixa forma o estructura que el tot.

Còpia de DSC_0022

Còpia de DSC_0059

 

Còpia de 20160315_112850

3 comentaris a Viladecans lidera La Catifa de Sierpinski a Catalunya

 1. Pep 18/03/2016 at 10:36 #

  L’escola Pau Casals també va participar i no es nombra a la notícia.

  • admin 18/03/2016 at 12:20 #

   Hola,

   Gràcies pel seu comentari. En els diferents textos al web de la XIE referents a la presentació de ‘La Catifa de Sierpinski a Catalunya’ apareix l’Escola Pau Casals com a participant. És veritat que no apareix en l’àudio del vídeo que acompanya la notícia, però s’ha incorporat en el text que figura al seu peu.

   Lamentem l’oblit i demanem la seva comprensió.

Trackbacks/Pingbacks

 1. RETROSPECTIVA PROJECTES DE LA XIE CURS 2015-16 | Xarxa d'Innovació Educativa - 20/07/2016

  […] La catifa de Sierpinksi.- La XIE ha donat suport a aquest projecte és una proposta  d’activitat escolar col·laborativa  d’àmbit internacional que sorgeix de la Universitat d’Almeria. És tracta d’una activitat col·lectiva i solidària entre infants i joves d’arreu del món amb què es pretén construir un fractal geomètric gegant amb adhesius de colors. La Catifa es construeix a partir d’aportacions de centres educatius que s’inscriuen per participar en el projecte i que confeccionen una part: a la nostra zona educativa, el Col·legi Sant Gabriel de Viladecans  actua com a centre coordinador de tota Catalunya, on participen un total de 64 centres. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada