Dos anys de tauletes digitals a l’aula

Compartir

L’any 2014, l’Ajuntament de Viladecans, a través de la Xarxa d’Innovació Educativa, va deixar en préstec un lot de 34 tauletes digitals perquè un centre pogués experimentar la seva utilització a les aules. Aquella espurna s’ha convertit dos anys més tard en una dinàmica cada cop més estesa a les escoles de la ciutat. Des de la XIE estem molt satisfets de que els centres experimentin noves eines pedagògiques.

L’any 2014, el primer centre en participar en aquest projecte va ser l’escola Montserratina, a la qual li va seguir al 2015 l’escola Amat i Targa. Actualment, aquestes tauletes es troben a l’escola Marta Mata, que està seguint la mateixa dinàmica que els centres anteriors: dotar d’una bona connectivitat al centre, formació al professorat, tallers per a famílies, xerrades informatives, introducció d’altres eines paral·leles com la programació i la robòtica, i acompanyament en els projectes amb tauletes que el centre decideix dur a terme.

La valoració que fan els propis mestres és molt positiva, perquè  alhora que millora la participació, la motivació i  l’autonomia de l’alumne, atorga al mestre un nou rol a l’aula que l’obliga a reciclar-se i adquirir noves formes de conduir la classe.

El seguiment dels diferents processos del projecte, així com de totes les accions que s’han dut a terme, el podeu consultar al següent enllaç.

, , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. RETROSPECTIVA PROJECTES DE LA XIE CURS 2015-16 | Xarxa d'Innovació Educativa - 18/07/2016

    […] Tauletes a l’aula.- L’any 2014, l’Ajuntament de Viladecans, a través de la Xarxa d’Innovació Educativa, va deixar en préstec un lot de 34 tauletes digitals a la l’Escola Montserratina (acompanyada d’una formació al professorat i d’una instal·lació wifi a l’escola), perquè pogués experimentar la seva utilització a les aules. Dos cursos més tard, ja són tres les escoles que ha pogut participar al projecte (Amat Targa i Marta Mata). El proper curs s’incorporarà l’escola Mediterrània. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada