L’hora del Codi torna a Viladecans

Compartir

Fa uns mesos des de la XIE vam organitzar la primera trobada de l’Hora del Codi a Viladecans. Es va tractar d’un primer taller per difondre aquest moviment global entorn a la programació i els seus beneficis educatius. Viladecans va ser un de les ciutats pioners de l’Estat en organitzar la setmana del codi, un moviment amb poc més de 2 anys de vida.

Activitats extraescolars

A partir d’aquella primera fita, i per tal de liderar aquest canvi, La Xarxa d’Innovació Educativa va posar la Programació Informàtica a l’abast dels nens i nenes de Viladecans a través d’una sèrie d’activitats extraescolars de programació en Scratch a les Escoles Miquel Martí i Pol, Montserratina, Marta Mata i Doctor Trueta (2 grups).

Beneficis de la programació educativa

Hi han experiències que demostren que l’aprenentatge de la programació augmenta la motivació, millora l’autonomia i fomenta la creativitat dels estudiants, a més de preparar-los per un mercat laboral que cada vegada demanda més professionals en l’àrea de les TIC.

Als centres educatius actuals, a l’alumne se li ensenya a ser un usuari de programes i no un programador o explorar la seva creativitat. És per això que, en gran mesura, aquests infants comencen a veure la tecnologia com a una eina de consum i no de creació.

El Pensament Computacional és un procés de solució de problemes que inclou les següents característiques: formular problemes, organitzar dades de manera lògica i analitzar-les, representar dades mitjançant abstraccions, el pensament algorítmic, entre altres.

La XIE amb les escoles

Des de la Xarxa d’Innovació Educativa volem animar als centres de Viladecans a participar en la Setmana del Codi i que ens facin arribar les seves experiències. Us convidem a que, si ho considereu adient, compteu amb la nostra col·laboració per desenvolupar aquesta activitat al centre.

 

Pàgines d’interès

https://hourofcode.com/es

http://www.edu365.cat/imagina/

http://xtec.gencat.cat/ca/centres/celebracions/2014/codeweek/

, ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. RETROSPECTIVA PROJECTES DE LA XIE CURS 2015-16 | Xarxa d'Innovació Educativa - 20/07/2016

    […] L’Hora del codi.- Taller de cap de setmana obert a alumnes de la ciutat per difondre aquest moviment global entorn a la programació i els seus beneficis educatius. Viladecans va ser un de les ciutats pioneres de l’Estat en organitzar la setmana del codi, un moviment amb poc més de 2 anys de vida. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada