Noves eines per a les AMPA’s de Viladecans

Compartir

Ja ha començat a caminar el projecte AMPA 2.0 en el seu segon any i, en el que esperem, sigui el de la seva consolidació. Nou AMPA’s hi participen. Són les AMPA’s de les Escoles  Mediterrània, Amat Targa, Trueta, Montserratina, Pau Casals, dels Col·legis Goar, Sant Gabriel i Teide i de la Federació FAPA.

 

L’objectiu d’aquest projecte és treballar amb les AMPA’s, donant assessorament i fent formació per a que utilitizin, la Tecnologia en general i les Xarxes Socials en particular, per a millorar la seva feina, principalment la comunicació envers els seus associats i els pares i mares de les escoles.

Davant el paper que la tecnologia ha anat agafant, en la nostra societat, en la que quotidianament l’ús de les xarxes socials com element socialitzador, de comunicació i relació és un fet inqüestionable, la seva utilització per part de qualsevol agent que té la necessitat de comunicar i informar és imprescindible. Per tant el que cal fer és formar als equips directius de les AMPA’s per a que utilitzin aquestes eines, anomenades 2.0, per a millorar la seva tasca.

El Projecte AMPA 2.0 de la Xarxa d’Innovació Educativa, pretén exactament això.

Proposem la formació en tres línies:

1. Xarxes Socials: Facebook, Twitter, Mailchimp (eina d’enviament massiu de mails massiu).

2. WordPress per a implementar un blog o pàgina web.

3. Drive i eines de Google per a treballar al núvol i de manera col·laborativa en la organització i gestió de l’AMPA.

Aquesta formació s’ha iniciat ara i es perllongarà al llarg de tot el curs. L’objectiu és que les AMPA’s configurin la seva pàgina de Facebook, el seu perfil de twitter, una newsletter mensual de comunicació amb les famílies  i publiquin el seu blog o web a la xarxa per començar-ho a dinamitzar a partir del proper mes de gener

Per altra banda, l’AMPA de l’Escola Àngela Roca que va pilotar aquest projecte l’any passat, enguany també hi participarà fent la prova pilot d’una aplicació per a mòbils(APP)  que està desenvolupant la Fundació Ciutat de Viladecans i que properament es provarà en la seva versió beta. Aquesta aplicació, un cop provada i avaluada estarà a disposició de totes les AMPA’s d ela ciutat.

Tots estem molt esparançats per a que aquest projecte sigui un èxit i millori de manera significativa la tasca tan important que fan les AMPA’s, de cohesió i atenció i suport a les famílies sense la qual les escoles no podrien funcionar.

 

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. RETROSPECTIVA PROJECTES DE LA XIE CURS 2015-16 | Xarxa d'Innovació Educativa - 20/07/2016

    […] Ampa 2.0.- L’objectiu d’aquest projecte és treballar amb les AMPA’s, donant assessorament i fent formació tecnològica en general i les xarxes socials en particular, per a millorar la seva feina, principalment la comunicació envers els seus associats i els pares i mares de les escoles. Es proposa la formació en tres línies d’acció: 1) Xarxes socials: facebook, twitter, mailchimp; 2) WordPress per a implementar un blog o pàgina web; 3) Drive i eines de Google per a treballar al núvol i de manera col·laborativa en la organització i gestió de l’AMPA. […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada