Descobrint la vessant educativa de les aplicacions mòbils en el taller W!APPS

Compartir

El passat dissabte 25 d’octubre es va dur a terme a l’escola Àngela Roca el taller W!apps, on famílies amb fills i filles d’entre 3 i 7 anys van tenir l’oportunitat de conèixer i compartir aplicacions educatives creades per als dispositius mòbils amb l’objectiu d’ajudar-los en el seu desenvolupament i aprenentatge.

El taller va ser coordinat per Pilar Soro, mestre de primària i experta en “mobile learning” ieal, investigadora educativa pionera en la introducció de dispositius mòbils en el món de l’educació i Fer del Real, investigadora educativa i autora d’una tesi doctoral on contraposa l’aprenentatge amb eines digitals i amb eines tradicionals arriban a la conclusió que per un perfecte desenvolupament dels nens i nenes, fan falta tots dos.

Les famílies només havien de portar la seva tauleta i/o el seu smartphone, i descarregar les aplicacions que les especialistes anaven mostrant per tal que els seus fills i filles poguessin desenvolupar les diferents competències: matemàtica, lingüística, creativitat, competència digital, etc.

El taller, organitzat per la Xarxa d’Innovació Educativa (XIE) de Viladecans, i que va comptar amb l’assistència de més de 50 famílies, és un primer intent per intentar apropar les aplicacions educatives als pares i mares de Viladecans.

Els materials utilitzats es poden consultar en els següents links

http://ow.ly/D0SJH

http://ow.ly/Dj8Mb

http://ow.ly/DbRT2

I part del contingut elaborat es pot veure al blog http://tallertablets.blogspot.com.es

En acabar el taller varem conversar amb Pilar Soro i Fer del Real sobre els dispositius mòbils i l’educació.

Ja que estàvem allà, també els hi varem preguntar sobre la característica més important d’utilitzar dispositius mòbils a l’aula. Elles van raonar que el principal element que aporten és que permeten personalitzar l’aprenentatge més qua qualsevol altre dispositiu.

També ens van explicar la relació del material digital (aplicacions) i el material tradicional (manualitats) en el procés d’ensenyament-aprenentatge en infantil i cicle inicial de primària

Per acabar parlant de la competència digital dels nostres nens i nenes com un factor clau en el seu futur professional i laboral

, , , , ,

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada