Xarxes educatives internacionals: projectes europeus

Compartir

Per donar resposta i suport a les necessitats educatives dins d’un marc europeu, analitzem la iniciativa eTwinning, que neix fa gairebé 10 anys (2005) com a projecte més rellevant d’aprenentatge e-learning de la Comissió Europea. Dos anys després, el 2007, s’uneix al Programa d’Aprenentatge Permanent de la UE; l’objectiu general és “contribuir al desenvolupament de la Comunitat en qualitat de societat del coneixement avançat d’acord amb els objectius de l’estratègia de Lisboa. En donar suport i complementar l’acció dels Estats membres, pretén estimular l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d’educació i formació dins de la Comunitat, de manera que es converteixin en una referència de qualitat mundial. ”

A Espanya compta amb una comunitat d’ambaixadors que convoquen accions educatives innovadores, i comparteixen experiències i projectes. També tenen un compte de Twitter i una pàgina de Facebook on pots seguir diàriament les seves novetats. Aquí tens el vídeo oficial d’eTwinning SNA – Espanya:

Així, eTwinning es va concebre com una plataforma que donés lloc a agermanaments electrònics de centres d’ensenyament primari i secundària i a projectes de formació de professors. Actualment, eTwinning té nombroses iniciatives per a docents i centres innovadors, com l‘Open Education Challenge, que ofereix un concurs d’idees. El premi consisteix en assessoria, finançament i accés directe als inversors. Tot i emmarcar-se en la Unió Europea, el desafiament està obert per a innovadors de tot el planeta.

Si vols conèixer més sobre aquesta iniciativa, aquí tens aquest vídeo explicatiu (en castellà):

Se seleccionaran 10 startups per formar part de la Incubadora, un projecte de 12 setmanes, a les ciutats de Barcelona, París, Londres, Berlín i Hèlsinki. Els projectes seleccionats comptaran amb l’assessoria dels millors experts en educació i tecnologia de tot Europa. El finançament inicial serà de fins a 20.000 €.

D’altra banda, eTwinning ofereix cursos de formació per a docents i el material està disponible a la seva pàgina web. Com sempre, per ampliar la informació, t’oferim els enllaços d’interès.

ENLLAÇOS:

No hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada